Открийте най-големите и най-добрите фестивали в света днес с нашия списък с международни фестивали за 2022 г

През последните няколко години вече има твърде много хартия, изсипана върху съжаленията, така че няма да отделяме много време на това тук. Вместо това нека извадим нашите най-добри фестивални теми и да започнем да планираме празненства за една година в цялата страна. Ако търсите фестивал, който има по нещо за всеки, не търсете повече; най-добрите в света имат всичко. Колко от тези 40 планирате да видите? Съмняваме се, така че разгледайте нашия списък и изберете разумно. В крайна сметка би било невъзможно да изберете грешния.

За съжаление последните две години трябва да бъдат повдигнати. В резултат на пандемията няколко фантастични фестивала бяха отменени, а много други бяха отложени за неопределено време. Тъй като винаги е възможно тези дейности да бъдат отложени или отменени, е от съществено значение да сте в крак с новините за ситуацията. Въпреки че се надяваме, че някои стари фаворити ще се завърнат през 2023 г., тези фантастични тържества ще трябва да се правят засега.

Най-високо оценените музикални фестивали в Обединеното кралство

Лондон, Обединеното кралство – Ден на полето

Field Day все още е повече модерен, отколкото куке с хипстърска брада и пънк татуировка. Насладете се на местни напитки, докато пирувате с авангардна веганска храна в спокойния квартал Village Green. Въпреки това, Field Day има и истинска музикална репутация, тъй като включва внимателно подбрана селекция от авангардна китарна музика, шугейз, алтернативен R&B, умен рап, всепризнати диджеи и всичко друго, което е модерно в момента. The Barn, авангарден хангар с много зашеметяващо осветително оборудване, е още една от многото отлични сцени на фестивала.

Местоположение: Гластънбъри, Съмърсет, Обединеното кралство

Големият татко на фестивалите в Обединеното кралство превзема част от Съмърсет всяко лято (когато няма „угарна година“, за да даде почивка на местните) за музика, пакости, хипита, лечение и много сайдер. Трудно е да се даде точна представа за мащаба на Glasto, с огромния набор от представени музикални жанрове и множеството дейности, които се случват извън арената. Накъдето и да се обърнете, можете да намерите жизненост – особено ако се натъкнете на някои от по-анархичните кабаретни палатки и сцени, осеяли горите и полетата далеч от ордите на сцените на пирамидите. В допълнение, никое друго събитие не може да се сравни с Гластънбъри като Мека за хедонисти от всички ленти и точката, където се пресичат всички лей линии на британската поп култура. Обикновено до четвъртия ден в огромна, взривена кална купчина на пода.

Green Man – Brecon Beacons, Уелс

Green Man съществува от почти 50 години, така че знаете, че е сладък като копче. Той разполага със собствен фестивал на бирата с 99 различни бира и сайдер, както и осем бара, заредени с всичките ви любими коктейли и страхотна прясна храна от цял ​​свят. Това е мократа фантазия на читателите на Guardian на средна възраст в музикално отношение (Kraftwerk, Metronomy, Кейт Темпест, такива неща).

Източна Англия, Обединено кралство

Този фестивал в Съфолк предлага невероятния готин, но и хладен уикенд, с набор от приключенски поп и алтернативен рок в приятна обстановка. Това събитие е страхотно за цялото семейство, тъй като музикалният график е умело разпръснат с други форми на забавление, като комедия, поезия, говорене, танци и театър. В гората могат да се намерят диджейски сетове до късно, цветни овце бродят из полетата, а халба местно светло пиво се купува лесно. Добре, нека вдигнем тост за него. Единственият недостатък е, че е изключително трудно да се стигне с друг вид транспорт, различен от крава Suffolk.

London’s Lovebox – Англия

Едно от най-оживените летни събития в Лондон е Lovebox. Насочете се към главната сцена за известни диджеи, MC-и и странни банди, разбиващи различни жанрове, или разгледайте по-малките сцени – курирани от хора като Noisey – за шанса да откриете страхотна нова изгряваща звезда. Това е фестивал, известен със своите сериозно ожесточени афтърпартита.

Град Уинчестър, Великобритания

Повече от фестивал, Boomtown е цяла алтернативна реалност. Цялото събитие се трансформира в оживен метрополис на ума, където всяка година е нова глава в една продължаваща сага. Има центрове за работа, скрити проходи, множество странни актьори и тайни хотели с легла и ска групи на живо. Това е олицетворение на чистото, невинно бягство, където губите представа за времето и пространството и дори хората около вас стават част от приключението. Има и хора от всички възрасти, готови да се забият в психеделичните гори, каубойските рейвове в Дивия запад или търсещите удоволствия луди в центъра на града.

Wilderness – Оксфордшър, Великобритания

Музикалните състави на Wilderness, ежегоден фестивал, провеждан в Оксфордшир, стават все по-добри и по-добри през годините, но фестивалът е много повече от просто страхотна музика. Има театър на открито, разговори и дебати, конна езда, изграждане на юрта, спа край езерото и дори банкети на дълги маси с известни готвачи. Книгасега, ако искате да влезете: това винаги е афера за разпродаване.

Houghton – Норфолк, Великобритания

Това интимно горско парти е един от най-обичаните нови фестивали в Обединеното кралство и е лесно да разберете защо. Всичко, което чувате в Houghton, се предава чрез най-добрите звукови системи, избрани от дългогодишния резидент на Fabric Крейг Ричардс, който курира събитието. Ричардс подбира убийствен състав от диджеи, включително някои от най-големите и най-добри имена от хаус, техно, диско и др. Има и визуално изкуство и скулптура, които да ангажират както очите, така и ушите.

Беникасим, Испания

Festival Internacional de Benicassim (FIB) или накратко Benicàssim е перфектна комбинация от почивка и фестивал. За първото имате истинския титулярен град на 20 минути, с блестящо море, в което да се потопите и да измиете токсините от предишната нощ. За последното имате едни от най-добрите китарни музикални състави от година на година. Има причина да премине от 50K капацитет през 2009 г. до 150K за едно десетилетие; това е красив фестивал, на красиво място, с много красиви голи хора. Дните също са създадени за почивка и разхлаждане, тъй като музиката започва едва в 17:00 ч. и продължава през цялата нощ до следващата сутрин. Официално това е най-добрият начин да получите страхотен тен и да слушате най-модерната китарна музика; това не е FIB.

Dekmantel – Амстердам, Холандия

Ако харесвате палуби и сте малко умствени, тогава вероятно ще харесате Dekmantel (смях с въздушен хорн), вдъхновен от клуба фестивал, провеждан от звукозаписната компания със същото име. Провежда се във всички най-оживени части на Амстердам, като Amsterdamse Bos е централата на партито; но ако не можете да отидете на фестивал без да се изпотите и треперете в палатка в зависимост от времето на деня, има и опция за къмпинг. Няма по-добро място за този вид хаус, техно и транс диджеи от града на либералното мислене, равнината и наистина добрата музика.