Имах своя дял от шантави нощи: Анди Дик се появи на парти, на което не беше поканен, и понесе целия ни удар (стойност на шест души); че един човек (който ще остане безименен) пиян пиян в басейна на артист, спечелил награда Грами; или група на турне открадна лекарствата ми за тревожност, предписани с рецепта, след като свириха на домашно шоу в мазето ми (не е готино, пич, имах голяма нужда от тях). Но аз съм просто рок писател.

Имат диви приказки. Някои се помнят с добро, а други се погребват. Музикалната история е пълна със странни и ужасни истории от турнета.

Fireplay на Black Sabbath

I Set My Friends On Fire е група, превърнала се в алтернативен рок, но вероятно не са стигнали толкова далеч, колкото Тони Айоми. Шегите на Айоми с колегите му бяха предимно безобидни, но барабанистът Бил Уорд често беше жертва. Веднъж Айоми го прати в конвулсии, като го боядиса в злато и често го подпалваше.

Класическият метъл китарист описа запалването на Ward като “парти парче”. Барабанистът “избухна”, след като си свири с огън една нощ.

Той получи алкохол. Този път попи в дрехите му, така че когато го запалих, той избухна. Той се търкаляше и крещеше. Помислих, че е шега и му налях още. Мартин беше шокиран. Бил имаше нужда от лекар. Изгаряния от трета степен.

Баня Втората световна война

Deuce (бивш Hollywood Undead) обича да купонясва. Неговата точка за продажба. Когато започна да пуска шотове на събитие с Drowning Pool, избухна пиротехника.

Бяхме толкова пропилени и момчето имаше куп фойерверки, така че се озовах в тоалетната с жена, докато фойерверките избухнаха. Стреляха с петарди по задника на моя приятел Колин, беше луда нощ. Беше като през Втората световна война в банята, докато сучех. [Смее се]

Асансьорни сатанисти

Megadeth, Slayer, Anthrax, Testament и Suicidal Tendencies са на турне заедно в началото на 90-те. Какво може да се обърка с толкова големи имена?

Две рок звезди влизат в асансьор. Звучи като лоша шега, защото е така. Том Арая и Чък Били превръщат едно пътуване до бара на хотела в счупено стъкло, разрязана китка и посещение в спешното отделение. Защо? Защо? Ерик Питърсън разказва на Guitar World за дивото турне на Били:

Прегръдката на Джеф Ханеман беше първата следа. Златната коса на Ханеман е покрита с кръв. Том е като “Какво?” „Глупав идиот“, казва той на Чък. “О, не!” Чък получава шамар… Взехме такси до болницата и докато Чък го шиеха, стари шотландци ни гледаха смешно и коментираха дългите ни коси. Така че той извиква от масата в чакалнята: “Сатана владее душата ти!” Той ги уплаши.

Искаше Южна Америка?

Asking Alexandria въплъщава рокендрол духа на O.G. от 80-те. Бен Брус и Джеймс Каселс разказаха на Rock Sound за турнето с Chelsea Grin в Аржентина през 2016 г.

Наехме хотелски етаж. Пушене, пиене и купони с дни. Всичко беше унищожено до края. Хвърлих телевизора на Челси Грин през стаята й. Ох забавление! Легнах, събудих се и рецепцията каза: „Повредихте хотела ни“. „Не се притеснявайте, ето я кредитната карта“, каза нашият тур мениджър. Стандартен. Не, казаха те, ние искаме наказание, а не пари.

Без да знаят какво означава това, те напуснаха хотела и се качиха на самолет, който така и не излетя. Аржентинската полиция приземи самолета, за да арестува Брус за лошо поведение. Когато метълкор групата се завърна на континента две години по-късно, те не бяха забравени.

След като им беше забранен достъп до последния хотел, те резервираха нов и влязоха в стая само с матраци. Очевидно те са били пасив.

Аксел Роуз

Фронтменът на прочута рок група изпитваше удоволствие и ярост навремето. Дори лека провокация би предизвикала яростта на Аксел Роуз. Rolling Stone заявява, че Роуз често става агресивна.

Стивън Адлър “или почистваше стъклени бутилки, или замахваше с бутилки към Аксел, за да го събуди” Роуз хвърли масичка за кафе по колегата си от групата, нормална реакция за него. Той удари Адлер с пожарогасител. Обикновено това приятелство щеше да приключи. Rockstar приятелство? За един час го оправиха.

От добрата страна…

Наистина. Дейвид Лий Рот от Van Halen обсъди подробностите за сигурността му в история за корицата на Spin от 1986 г. Гастролиращият музикант облече две човечета в импровизирани S.W.A.T. облекла и им даде белезници и слънчеви очила по прищявка. той казва,

Мога да се събудя в Туна Фиш, Уайоминг, в 9 сутринта, увиснал пиян, и да видя джудже в кърпа за баня, което държи ръката на женската, с която бях снощи. Аз съм рокер.

Автобиографията на Slipknot

Slipknot е плашещ, интензивен и ужасяващ. Членовете на известната метъл група са обсебени от смъртта и разпада. Шон Крахан, известен като “Клоуна”, вдишваше гниещи мъртви птици преди представления. Феновете на Slipknot бяха готови да му дадат още мръсни животни, след като чуха това. Крахан казва на Спин:

В началото имах много мъртви птици, предимно птици, в буркани. Едно момиче от източното крайбрежие ми даде краве или свинско сърце. Спомням си как тя ме удари в главата, хвърли сърце и ме помоли да го подпиша.

Стая за изтезания Играчки

Лошите дела на Mayhem — убийства, самоубийства, палежи — ги направиха известни. Между трагедиите имаше (отнмного) забавни моменти, като например Necrobutcher срещна своя заместител в броня. Средновековните оръжия ги очароваха. Mayhem събираше инструменти за мъчения вместо сувенири или антики.

Stubberud казва на NME:

Щяхме да върнем костни свещи и устройства за мъчения. Утринна звезда беше от Италия. Донасянето му у дома беше караница. Всяка граница ни разпитваше. Прибирането вкъщи беше победа. Моята камина го има.

Дано групата никога не използва тези смъртоносни инструменти, но това е Mayhem.

Motley Crue и Ozzy: Hell Together

The Dirt: Confessions на най-известната рок група в света има скандални истории от турнета. Историите на Motley Crue са диви, странни и мръсни. Любимото ми е, когато Ники Сикс и Лита Форд предизвикват демони и остриета летят из стаята.

Motley Crue бяха достатъчно мръсни и опасни и без Ози Озбърн. Озбърн каза на Сикс да оближе собствената си пикня, когато се опитваха да се подлудят един друг. Озбърн го облиза до един нагоре Sixx. Шампиони…

Конфронтационни секс пистолети

Отношението на Sex Pistols ги направи пънк кралски особи, а не тяхната музика. Сид Вишъс и Джони Ротън бяха млади, нихилисти и създатели на проблеми. Малкълм Макларън, мениджърът на групата, създаде конфронтационни ситуации за привличане на внимание.

Роберта Бейли, пънк фотограф, обиколи Юга с Пистолс. McLaren насочи турнето към необичайни места. Бейли твърди, че се е надявал да предизвика културни сблъсъци между международните пънкари и селската публика. Texas Monthly цитира фотографа:

Сан Антонио беше ужасяващ. На първия ред не бяха фенове. Половината от хората бяха любопитни, докато другата половина бяха неприятности. Групата е оплюта. Цяла нощ хвърляха бирени кутии по сцената. Имаше… заплаха? Насилието беше ясно. Сид замахна с баса си към този тип по време на шоуто.

Този епизод се превърна в легендарен момент на Sid Vicious, така че тяхното зло управление постигна това, което той искаше.